Tuemme Saarijärven
museon toimintaa.

Kaikenlaisia tapahtumia!

Saarijärven museon ja museon ystävien tapahtumia! 

Lue täältä Saarijärven museon ystävien järjestämistä tapahtumista ja tilaisuuksista. Saarijärven museon näyttelyohjelmaan pääset tutustumaan tästä.

Kulttuurikeskiviikot kesällä 2022

Kesäiset Kulttuurikeskiviikot ovat jälleen täällä! Saarijärven museon ystävien ja museon yhteisissä tapahtumissa on ohjelmassa opastuksia, esitelmiä ja musiikkia kesäkuusta elokuulle. Ohjelman löydät täältä.

Valokuvanäyttely Galleria Ahkussa 24.2. – 20.4.2022

Kevät ahkua täynnä! Maisema, mielikuvitus ja toisin näkeminen ovat avainsanat läänintaiteilija Marko Hämäläisen kuratoimassa valokuvanäyttelyssä Unen ja valveen maisemissa.

Mukana ammattitaiteilijat Mikko Auerniitty, Petri Blomqvist, Harri Heinonen, Jaana Kautto, Maria Kärkkäinen ja Johanna Pahalahti sekä seitsemän saarijärveläistä ammatti- ja harrastajakuvaajaa: Maria Alanne, Susanna Hoppula, Heli Kallio-Kauppinen, Ilkka Keskinen, Olavi Lahtela, Juha-Pekka Paananen ja Tuomo Vilkkilä.

Näyttely on avoinna 24.2.–20.4.2022 to–su 12–17 Galleria Ahkussa, Oppitie 2:ssa / Paavontie 30:ssä Saarijärvellä. Lämpimästi tervetuloa!

Unen ja valveen maisemissa

Galleria Ahku on avattu!

Saarijärven museon ystävät ry on perustanut Saarijärven keskustaan taidegallerian. Galleria Ahku sijaitsee historiallisessa Paavolan rakennuksessa, jossa on toiminut myös Osuusliike Paavonseutu. Galleria kuuluu yhtenä kohteena heinäkuussa avattavaan Saarijärven kulttuuriraittiin, paikkakunnan kulttuurihistoriaa esittelevään kokonaisuuteen.

Galleria Ahkun kesänäyttely KOVALLA INNOLLA avautuu tiistaina 29.6.2021. Näyttelyssä on mukana nuoria tulevaisuuden lupauksia ja taiteilijaseura Sienan jäseniä yhtä hyvin kuin alueella toimivia ja etelämmäs muuttaneita taiteilijoita kuten Samuli Heimonen, Kirsi Tapper, Outi-Maija Hakala ja Pentti Hakala. Näyttelyyn on kutsuttu myös Saarijärvellä aikai- semminkin esiintyneitä taiteilijoita kuten Laura Hetemäki Karstulasta, Jaana Bombin Viitasaarelta ja Outi Markkanen Konnevedeltä.
Galleria Ahku sijaitsee osoitteessa Oppitie 2.

Kulttuurikeskiviikot kesällä 2021

Kesäiset Kulttuurikeskiviikot tulevat jälleen! Saarijärven museon ystävien ja museon yhteisissä tapahtumissa on ohjelmassa opastuksia, esitelmiä ja musiikkia kesäkuusta elokuulle. Oheisen ohjelman löydät myös täältä.

Kulttuurikeskiviikot kesällä 2020

Saarijärven museon ystävien Kulttuurikeskiviikot tulevat taas ja niitä järjestetään ajalla 10.6. – 12.8.2020! Näet ohjelmatarjonnan tästä linkistä. Tulostettavan pdf-tiedoston voit avata tästä.

Museolla järjestettävien tilaisuuksien yhteydessä on mahdollista tutustua myös Samuli Heimosen, Tiina Pyykkisen ja Hanna Råstin Ilmoille haihtuvat polut -näyttelyyn. Tilaisuuksissa noudatetaan THL:n ohjeita. Kaikki tilaisuudet ovat ilmaisia.

Yhteistyötä

SAARIJÄRVI MENU on jännittävä paikallinen erikoisuus, joka tarjoilee useita erilaisia ja elämyksellisiä menuvaihtoehtoja. Menu sisältää paikallisista laadukkaista raaka- aineista paikallisin voimin valmistettua ruokaa eri tarkoituksiin. Tutustu menuun tarkemmin tästä.

Aikalaistodistuksia korona-arjesta

AIKALAISTODISTUKSIA KORONA-ARJESTA on Saarijärven museon ystävät ry:n ja Saarijärven museon yhteistyössä toteuttama dokumentointi keväällä 2020 Suomessa puhjenneen koronaviruspandemian vaikutuksesta ihmisten arkeen. Museon ystävät ovat laatineet pääosan kysymyksistä ja kyselylomakkeen toteuttanut Saarijärven museo. Pääset kyselylomakkeeseen tästä linkistä.